Šéf na Grilu

V novém pořadu Šéf na grilu nás Zdeněk Pohlreich provede všemi úskalími grilování. Vysvětlí, co je při grilování důležité, nač si dát pozor a čeho se vyvarovat, naučí nás rozumět surovinám, pomůže zvládnout základní grilovací techniky a bude nás inspirovat přípravou vynikajících jídel.

Za „kuře pod cihlou“ vás nikdo cihlou nebací

21.06.2011

Pod šéfovým vedením se naučíme připravit několik specialit. Půjde hlavně a mořské plody a další suroviny, které nebudou úplně levné, o to důležitější je bezchybné provedení. Zdeněk Pohlreich začne focacciou plněnou několika kvalitními italskými sýry a pokapanou lanýžovým olejem. Pokračuje kalamáry na grilu, marinovanými krevetami, po nichž se jen zapráší, zcela dostupné a přitom zábavné a výborné je „kuře na pivní plechovce“ nebo „kuře pod cihlou“.

I králík je drůbež, ale králem grilovacích nedělí je kuře

21.06.2011

Oblíbené kuře není jediným zástupcem drůbeže, která se hodí na gril. Šéf si přibere ještě králíka a kachnu, kterou nemusíme péct hodiny, jak uvidíme.

Grilovaná ryba: ideální večeře po dnu plném slunce

13.06.2011

Chcete něco lehkého a osvěžujícího k snědku? Ideální bude grilovaná ryba – jedno zda sladkovodní, či mořská. Zdeněk Pohlreich si myslí, že náš duhový pstruh by mohl být tím pravým pro váš gril. Losos je také ideální, má minimum kostí a chutná i těm, kdo jinak ryby nemusejí. Středomořskou atmosféru vykouzlí grilované sardinky, které nepatří jen do konzervy.

Šéf griluje maso od kosti – takhle nějak chutná Amerika!

6.06.2011

Zdeněk Pohlreich má maso od kosti tak rád, že ho považuje za nejlepší. Ukáže nám, jak nakupovat a grilovat vepřové karé a žebírka, na řadu přijdou i jehněčí a telecí kotlety, tedy nejvyšší gastronomická kvalita.Grilovat se bude spíš pomalu než rychle, půjde o tzv. nepřímý gril, maso zaudí ovocné piliny, které se přidají na rozpálené uhlíky.

Hamburger může být neskutečná dobrota

30.05.2011

Zdeněk Pohlreich nás naučí recepty, které jsou alternativou srovnatelnou s hovězím steakem. Dále uvidíte burger v italském kabátku, kterým je v tomto případě focaccia, kebab ze skopového masa s grilovanou zeleninou a vlastnoruční telecí alternativu italské vepřové klobásy.

Steaky – královská disciplína

23.05.2011

Zdeněk Pohlreich nám ukáže jaký druh steaku je nejvhodnější pro určitý pokrm, kdy je maso zralé a jak to poznáme, čím ho okořenit a do čeho naložit, zda solit, či nesolit, jak dlouho ho opékat, aby bylo krvavé, či středně propečené, jak poznáme, kdy je steak hotový. Ukáže nám recepty několika jídel připravovaných na grilu



Free web templates presented by QARTIN – Our tip: Webdesign, Webhosting