Uzené maso s bramborovými špalíčky a povidlovou omáčkou

Přidáno 5.09.2009

  • 8OO g vař. brambor
  • 2OO g hrubé mouky
  • 2 vejce ,100 g krupice
  • lžička octa
  • sůl. Omáčka: 15O g švestkových povidel
  • 3 l vody 50 g másla
  • 30 g hl. mouky
  • cukr
  • citron šťáva
  • lžíce rumu
  • 2 hřebíčky
  • špetka skořice
  • sůl

Brambory po vychladnutí prolisujeme a smícháme s ostatními ingrediencemi v tužší těsto, děláme válečky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Z másla a mouky připravíme zlatou jíšku, přidáme povidla, zalijeme vodou a rozšleháme. Ochutíme a dobře povaříme. Na talířích přeléváme ohřáté uzené maso a podáváme s bramborovými špalíčky.

Doporučit recept

linkuj.cz facebook bookmarky.cz jagg.cz Topčlánky del.icio.us digg google



Free web templates presented by QARTIN – Our tip: Webdesign, Webhosting