Treska smažená v mandlových lupíncích

Přidáno 29.07.2009

  • 500 gfiletu z tresky (nebo kvalitnějšího filé z tresky)
  • 100 g krůtí šunky
  • 100 g hl. mouky
  • 100 g mandlových lupínků
  • 2 vejce
  • 1 dl mléka
  • 5 lž strouhanky
  • olej na smažení
  • mletý bílý pepř
  • sůl

Filet opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší špalíčky (2-3 na jednu porci). Lehce osolíme a opepříme. Širšími proužky šunky obtočíme špalíčky masa. Pokud nedrží, použijeme párátka. Z vajec, mléka a mouky vytvoříme polohusté těstíčko (ponoříme-li do něj prst, po vytáhnutí z něj nemá těsto stéct). Namáčíme do těstíčka a obalujeme ve strouhance smíchané s mandlovými lupínky. Smažíme v silnější vrstvě mírně rozpáleného oleje.

Doporučit recept

linkuj.cz facebook bookmarky.cz jagg.cz Topčlánky del.icio.us digg google



Free web templates presented by QARTIN – Our tip: Webdesign, Webhosting