Medovník

Přidáno 2.08.2009

  • Plátky: 100 g másla
  • 150 g cukru krupice
  • 5 lžic medu
  • 2 lžíce polotučného mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 450 g hladké mouky Krém: 200 ml polotučného mléka
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 200 g másla
  • 150 g cukru krupice
  • 1 žloutek

Krém: Do hrnku vlijeme mléko, přisypeme mouku a vše přivedeme k varu. Za stálého míchání směs tzv. odpalujeme. Po vypnutí sporáku mícháme do vychladnutí na pokojovou teplotu. Vmícháme máslo o stejné teplotě, aby se krém nesrazil. Přidáme postupně cukr a žloutek.Plátky: všechny přísady, až na mouku, smícháme v míse. Pak vaříme a šleháme v páře až vznikne směs řidší než majonéza. Poté přisypeme prosátou mouku a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 4 díly a zabalíme je do potravinářské fólie, aby neoschly. Troubu vyhřejeme na 180° C. Z dílů těsta vyválíme tenké pláty a vykrojíme kruh o průměru asi 20 cm. Dáme na plech vyložený papírem a pečeme asi 3 min. do zlatova.

Pak je vyjmeme a pospojujeme krémem. Nakonec pocukrujeme.

Doporučit recept

linkuj.cz facebook bookmarky.cz jagg.cz Topčlánky del.icio.us digg google



Free web templates presented by QARTIN – Our tip: Webdesign, Webhosting