Frgále hruškové

Přidáno 25.07.2009

  • Těsto: 500 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru
  • 125 g másla
  • 2 žloutky
  • 30 g droždí
  • 25O ml mléka
  • vanilkový cukr
  • sůl Posýpka: 13O g hl. mouky
  • 100 g cukru
  • 125 g másla Rumová pomáda: 50 g másla
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce rumu

Těsto zaděláme, odložíme na teplé místo a necháme vykynout.

Náplň: hrušková povidla, která připravíme z 1,5 kg hrušek, 2 vanilk. cukrů, 1 lžičky badyánu, hrsti nastrouhaného perníku, cukru podle potřeby.Povidla musí být hustá, Vaříme je asi 2 hodiny. Můžeme si je zavařit i do sklenic.6 lžic rozinek a 6 lžic vlašských ořechů na posypání koláčů

Těsto rozdělíme na 6 dílů, vypracujeme bochánky a necháme vykynout. Pak uděláme kulaté koláče asi 6 mm silné, naneseme povidla, posypeme ořechy a rozinkami a drobenkou. Pečeme při 180 °C 15 minut. Po vychladnutí pokapeme celý koláč rumovou, pomádou.

Doporučit recept

linkuj.cz facebook bookmarky.cz jagg.cz Topčlánky del.icio.us digg google


Kategorie

Doporučujeme

Jste to co jíte

Domácí recepty jsou chutné, ale bacha na kalorie, jinak skončíte blbě!

Prostřeno

Stále nové a nové domácí recepty přináší kulinářský seriál Prostřeno!

Rauty Praha

Rauty na společenské akce, oslavy v Praze apod. od Restpoint.

Recepty Ládi Hrušky

Levné a chutné recepty od televizního Inspektora Ladislava Hrušky!

Partneři


Free web templates presented by QARTIN – Our tip: Webdesign, Webhosting