Frgále hruškové

Přidáno 25.07.2009

  • Těsto: 500 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru
  • 125 g másla
  • 2 žloutky
  • 30 g droždí
  • 25O ml mléka
  • vanilkový cukr
  • sůl Posýpka: 13O g hl. mouky
  • 100 g cukru
  • 125 g másla Rumová pomáda: 50 g másla
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce rumu

Těsto zaděláme, odložíme na teplé místo a necháme vykynout.

Náplň: hrušková povidla, která připravíme z 1,5 kg hrušek, 2 vanilk. cukrů, 1 lžičky badyánu, hrsti nastrouhaného perníku, cukru podle potřeby.Povidla musí být hustá, Vaříme je asi 2 hodiny. Můžeme si je zavařit i do sklenic.6 lžic rozinek a 6 lžic vlašských ořechů na posypání koláčů

Těsto rozdělíme na 6 dílů, vypracujeme bochánky a necháme vykynout. Pak uděláme kulaté koláče asi 6 mm silné, naneseme povidla, posypeme ořechy a rozinkami a drobenkou. Pečeme při 180 °C 15 minut. Po vychladnutí pokapeme celý koláč rumovou, pomádou.

Doporučit recept

linkuj.cz facebook bookmarky.cz jagg.cz Topčlánky del.icio.us digg google



Free web templates presented by QARTIN – Our tip: Webdesign, Webhosting